i'm the worlds greatest

måste bara då passa på att berätta att jag är mästarnas mästare då jag lyckades fixa in harry potter och fången från azkaban på ljudbok i min iphone (det har krånglat innan), fråga mig inte hur men jag lyckades, så nu ska jag njuta av att jag har fixat det samt att jag har sovmorgon till 12 imorgon.
 

Farväl

Day 4 - what i ate today


Jag började dagen med en skål yoghurt, jag gillar inte frukost så det blir aldrig speciellt mycket några skedar bara. 

till lunch bjöds det på laxfrestelse den var inte lika god som den här ser ut att vara. 
 
när jag kom hem från skolan ått jag två rostade kneippmackor med bara smör och apelsinjuice + en skumtomte.

till middag åt jag lasagne, göttt. 

sen blev det kör och där åt jag ja rätt mycket, hehe det var någon slags avslutnignsfika då det är sista gången vi träffas bara gospelkören nu när vi trännar inför julen kommer ju åskören in i bilden också. i alla fall var det så typsikt att det var just idag jag skulle skriva om vad jag skulle äta och nu lär det ju låta som om jag är värsta fettot bara för att det var storfika på kören. Jag åt i alla fall smörgåstårta samt en baota pannkakamandelkrispigkakagrejs som var stor och god, till de drack jag självklart julmust så det var ju gött! men ja jag brukar inte äta såhär mycket på en dag om ni tar minus det jag åt på kören så har ni en vanlig dag, äter aldrig kvällsfika faktiskt. 

Farväl   
breathe in breathe out

Idag började jag kl 12 hade en psykologi lektion som jag inte gjorde någonting på´, sen gick jag ner till NKn där jag var i ca 30 minuter och nu sitter jag här, ska nog göra någonting mat aktigt (nudlar) eftersom jag inte ätit någon lunch än och så ska jag titta på "På spaning med Bridget Jones", vi såg "Bridget Jones dagbok" på skolan förra veckan så jag blev sugen och jag insåg att vi hade den dvdn hemma till och med! Efter det ska jag ta tag i skolan och först göra nk sen får vi se hur långt jag kommer på psykologin då jag ligger typ 4 läxor efter...hehe. Farväl

Day 3 - My ParentsHenrik och Sandra Lundqvist heter mina föräldrar. Pappa är 47 år gammal och mamma är 42 år, till sommaren har de varit gifta i 20 år. De träffades när min mamma endast var 17 år alltså lika gammal som jag är nu (helt sjukt, tänk om jag skulle träffa en 22 åring nu liksom och fyra år efter väntar jag mitt första barn, haha!). För x antal år sedan drev mina föräldrar en klädbutik som hette Henrik&Sandra, den låg mitt i stan där Jack and jones ligger nu, dock kommer jag inte ihåg så mycket från den tiden då jag var ganska liten då. Nu jobbar båda två med helt andra saker, pappa är säljare på Löfbergs Lila och på fritiden tränar han Frösö IF damlag. Mamma jobbar som Vice VD och marknadschef på NVI ett kamin och skorstens företag i nälden på fritiden skjutsar hon alla hennes ungar på träningar sedan städar hon och tvättar, samt plockar svamp på hösten.

Mina föräldrar är två riktigt starka och envisa individer så ni kan ju tänka er hur småtjafset i vårat hus är då de har fått 3 likdana barn. Jag kan se många egenskaper som jag har ärvt från både mamma och pappa på både insidan och utsidan. Det är de som har gjort mig till den individ jag är idag och jag vet att det har gjort allt de kan och det älskar jag dom för.

Min pappa är den största ledaren jag känner, han driver saker framåt och han lägger alltid ner mycket tid på sånt som han tycker är roligt, han är duktig på att nå målen han sätter upp för han har den starka viljan som krävs för att nå dit. Han var också nominerad till "årets ledarel" för något år sen ni vet eldsjälsgalan som går på tv någon dag innan nyår, det är bra jobbat. Förutom alla de egenskaper jag nämnt nu är pappa en väldigt väldigt högljudd person och jag vet att jag har ärvt det av honom, han är inte heller rädd för att tala om vad han tycker. Han är mästaren på att ställa manipulerande frågor, ni vet sådanna frågor som tyder på att han vet det rätta svaret när han frågar och det gör mig galen när han frågar mig sådanna frågor! Men det som jag älskar mest av allt med min pappa det är att han är den bästa kocken jag vet! I köket hör han hemma, hans mat är gudomlig kan inte beskriva med ord nästan.

Min mamma är den modigaste jag känner. Jag menar hon tog med sig sina tre barn på 7, 10 och 13 år själv och drog till Australien bara sådär hon åkte dit för att plugga och samtidigt ta hand om oss hon läste ju alla kurser på engelska som hon har problem med (enligt mig) + att hon har lite dyseleksi, och hon gör det med stil, imponerande! Förutom att min mamma är modigast i världen så är hon också den envisaste jag vet och då menar jag allvar jag känner många envisa människor men inget går upp mot min mamma, hon får alltid sin vilja igenom när hon verkligen vill det. För att inte tala om vilken vinnarskalle hon har, vi har aldrig någonsin spelat sällskapsspel i min familj för att mamma kan inte vara med hon tål inte att förlora. Min mamma är däremot motsattsen till pappa i köket, okej så dålig är hon inte men hon är inte bra, haha. Men jag älskar henne ändå jag vet att jag kan prata om allt med min mamma om jag ville det, det är synd att jag inte är en sådan person som gärna delar med sig av alla sina tankar det skulle min mamma älska, hon är jätteduktig på att stötta och ge råd och jag vet att när jag behöver henne så finns hon alltid där.

I love you mummy and daddy

Detta blev ett väldigt långt inlägg men jag tyckte att det var så roligt att skriva så det fick bli långt.

Farväl

Day 2 - My biggest love

Ja nu är det alltså meningen att jag ska skriva min "biggest love" och istället för att tolka detta tema som att nu ska jag alltså skriva om vem jag har varit kär i mest typ, vet att det är de ni förväntar er men jag valde helt enkelt att tolka det på ett annat sett för om inte hade inlägget blivit väldigt tråkigt och ni hade nog blivit besviken. Så vad älskar jag att göra, jo RESA, det är vad jag var vald till att göra här i lvet, det känns som det i alla fall. Men vad är det som är så underbart med att resa då? svaret är allt. Jag älskar känslan när man ska packa och man föreställer sig hur allt kommer att bli och hur man ska se ut vilka kläder man ska ha med etc. Men för att inte nämna känslan på flygplatsen, då man kan spana på vilka det egentligen är som kommer åka till samma ställe som du och kanske dom kommer bo på samma hotell osv. Sedan har vi den bästa känslan av dom alla, när planet ska lyfta, jag tror att alla som brukar resa eller har rest förstår vad jag pratar om, känslan när planet lyfter och det är så skönt att komma bort från svensk mark, inget jag älskar mer.

Om jag tänker tillbaka på alla de gånger jag har varit utomlands känns det så bra att veta att jag har aldrig haft en sålig semester, aldrig. Jag har varit i Turkiet 2 gånger och visst det var jobbigt med turkarna, men hallå jag har haft så jävla kul ändå får jag sol, bad och mat då är jag nöjd allt annat är bara extra + som gör allting ännu roligare. 

Jag hör hemma någon annanstans, jag hör inte hemma i Sverige jag vill inte va här, inte bo här så fort jag får chansen då sticker jag. Jag har sagt sen många många år tillbaka att jag ska bo i USA eller i Austarlien och jag håller fortfarande fast vid det. För er som inte visste det har jag ju redan känt på att bo utomlands i Australien i 7 månader, och det var helt underbart och några månader efter jag kom hem åkte jag själv (utan min familj) på ett läger till USA och jag antar att det var efter det som jag bestämde mig för att jag inte ville bo i Sverige alltså när jag var 11 år.  

Jag är väldigt tacksam till mina föräldrar att vi har rest väldigt mycket, jag menar jag har varit på resor som vissa inte ens har kunnat drömma om och jag är så glad för det jag har verkligen haft ett spännande reseliv och jag är endast 17 år, jag har hela livet framför mig att göra det jag älskar, och det jag älskar är att resa.

Jag var nyss i Egypten och i sommar drar jag vidare igen på äventyr! känslan när man är utomlands är underbar jag är aldrig lyckligare än då. 


Farväl 

Day 1 - me


Namnet Frida kommer ifrån min mormors mamma, men också ifrån pappa eftersom han tydligen ville att vi skulle ha korta mellannamn (observera danielas mellannamn är ida). Filippa var ett namn som mina föräldrar valde tror jag pga Filippa Karlsson, ni vet märket Filippa K, mina föräldrar är bekanta med henne och de tyckte om de namnet så mycket så de fick jag heta, själv är jag inte så förtjust i det meeen jag skulle heller inte kunna tänka mig att heta någonting annat, jag skulle inte passa i något annat. Filippa passar mig alldelles utmärkt och det är inte världens vanligaste namn heller vilket jag tycker om det gör det ännu mer lite eget.

Jag föddes den 27 Juni 1993, alltså för 17 år sedan. De första 3 åren av mitt liv bodde vi på vandrarvägen på Frösön, där fick jag mina första bästa kompisar Josefin Enerlöv och Elin Andersson det var härliga tider det. Men sedan när vi vart allt för många i familjen för en lägenhet så flyttade vi till platsen där solen alltid lyser nämligen Byskogen, och här har vi nu bott i 14 år och jag älskar det, jag älskar mitt hus och jag älskar Byskogen trots nackdelarna med att jag kan inte ta mig någonstans härifrån utan bil eller buss men man överledver ju.

Just nu går jag mitt andra år på gymnasiet, linjen jag går heter samhälle-NEU det är en ekonomi linje. Min klass Spein09b är skön och jag är väldigt nöjd. Innan gymnasiet gick jag på Ås skola, där gick jag i hela 10 år, jag gick alltså i samma klass med samma personer i 10 år det går alltså inte riktigt att beskriva sammanhållningen och tryggheten man hade på den skolan, det är många fina minnen från Ås (tha insestschool nr 1).

Men det fick vara nog om mig ni kommer ju att få veta huuur mycket mer som helst hehe

Farväl


jag bara kör

Jag strävar inte efter att vara som alla andra fjortisbloggare och liknade men jag tycker ju att det här faktiskt verkade ganska roligt! Inte bara för mig utan för er också, jag menar jag har ju ingen aning om vilka som läser min blogg förutom några av mina kompisar. Därför vill jag jag att ni ska lära känna mig lite bättre, kanske till och med dyker upp saker som ni som känner mig inte heller visste, you never know.

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your biggest love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your favorite thing to do
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

Starting today.

Farväl

want you to make me feel

Jag studsar runt i hela huset samtidigt som jag lyssnar på peppmusik och julstädar, jag måste nog erkänna att jag typ tycker att det är kul! fint kommer det bli i alla fall och skönt efteråt! whiii nu kör jag vidare!

Farväl

Here you come again


Click on the pic

Farväl


Just tryin to make the world a little better you know, shine a lightEven when the rain falls
Even when the flood starts rising
Even when the storm comes
I am washed by the water

Farväl

FITCH!


inga nya avsnitt av gossip girl, oth, 90210 eller glee denna vecka=fuck my life(som sandy brukar säga)

Farväl

washed by the waterOm jag tänker tillbaka på tiden då det kändes overkligt att börja tvåan, det ända jag har att säga nu är att ja nu är det så jävla verkligt det kan bli! Och snart ligger vi där, döda allihopa men vad bryr jag mig om det, för den här veckan är det hell week tydligen. inte nog med att det blir någon speciell vila i helgen, kommer jobba varje dag typ.skönt.

Nu ska jag ta ut mina rastas som jag har haft i 1 vecka och 5 dagar, det är alltså dags!
sen ska jag äta kneip och duscha, imorgon ska jag försova mig med flit!

Farväl (kände att det var dags att börja skriva mina farväl med stor bokstav, vet inte vad jag hade för flipp(hehe). försökaer sluta med mina grammatiska fel är på blöggen)

update: Kul att typ varje ord i den senaste meningen var grammatsikt fel dåååå.

Farväl 2.0


L.A candy

Efter ett sånt där härligt fyspass som man mår så  bra av efteråt ska jag nu lägga mig i sängen och bara njuta av min bok! Vilken toppen dag det här har varit, eller alltså så bra har den inte varit men det känns som att jag har hunnit med så mycket, lite sovmorgon, american pancakes frukost, städat salongen, köpt två nya tröjor (impulsköp i love), tittat på lite hockey, pluggat, fysträning och nu ska jag läsa ur en as bra bok som jag ska berätta om.

Inför Egypten ville jag köpa två böcker att läsa på planet, strande osv. Jag ville gärna läsa någonting på engelska (hatar svenska böcker, de översätter så dåligt och de är mycket roligare att läsa orginalspråket) så jag gick för att köpa två engelska böcker och hittade två jättebra! L.A candy och dess uppföljare Sweet Little Lies de är skrivna av självaste the hills stjärnan Lauren Conrad. Första boken läste jag ut på 3 dagar men jag har snålat lite med den andra för jag vill inte att den ska ta slut + att nu när jag har kommit hem har jag inte så mycket fritid till at läsa förutom på kvällarna men då blir det inte många sidor eftersom jag redan är så trött.

Men mitt tips till er, om ni tycker om The hills, L.A, Hollywood, LÄS L.A candy serien den är jättebra! Det finns även en tredje bok som jag ska önska mig i julklapp hihi. Böckerna har inte kommit ut på svenska än tror jag men läs dom på engelska garanterar att de är mycket bättre och roligare att läsa då!Nu ska jag läsa :)

Godnatt & farväl


so help me decide, help me to make up my mind

mysigaste morgonen ever. Jag vaknar när pappa kommer in på mitt rum vid kl 10 ungefär, jag hör julmusiken i bakrunden och han säger "kliv upp nu Filippa så ska vi äta frukost, mamma gör american pancakes" "whiii" säger jag och flyger upp ur sängen. Det var så himla mysigt med american pancakes, lönnsirap, en massa blåbär och ett stort glas kallt mjölk. Vi fuskstartar julen lite men det gör inget.

Farväl


So don't you look at me with worried eyes


"det finns så fina skal"

Idag har jag varit på stan med mamma det behövdes verkligen! Har äntligen köpt nya vantar så jag slipper frysa ihjäl, det blev också ett par jeans. Vi gick runt i massa affärer jag pekade på vad jag önskade mig i julklapp och mamma skrev upp i sitt anteckningsblock, hehe. Sen skulle jag och mamma gå til Telia eftersom hon ska få en iphone 4 av sitt jobb(!!!!) väl där var det såklart kö så medans vi väntade gick vi runt och tittade på lite olika saker och jag kan ju säga att jag gjorde bort mig lite.. jag och mamma står och tittar på lite olika mobiler sedan går mamma där ifrån och jag ser lite i ögonvrån att hon går och ställer sig och tittar på alla iphoneskal som finns några sekunder efter går jag också dit och ställer mig brevid mamma (ganska nära) och säger "Det finns så fina skal" då hör jag en obekant väldigt osäker röst trycka fram ett lågt "Jaa" jag vänder mig förvånat mot mamma och upptäcker att det inte alls var hon utan en annan tjej som kanske  var något år äldre än mig med en svart jacka och svart mössa som (mamma också hade på sig). Sedan vänder jag mig om och får då se mamma som tittar på mig med en blick som talade ungefär såhär "Vad fan håller du på med". Jag skrattar lite nervöst och tittar sedan på den stackars tjejen som jag just gjort väldigt obekväm och säger "OJ...oj..eh jag trodde att det var mamma som stod där" hon mummlar någonting som jag inte riktigt hör men det lät som "ja jag tänkte väl" mamma börjar asgarva och jag blir väldigt generad...

Ikväll ska jag vara barnvakt åt Saga, jag har alltså fått ett nytt barnvaktsjobb och det är jätte roligt! Saga är så himla söt!

Farväl

christmas carols

sitter och julmyser med mig själv innan jag ska sove, har haft sjukaste jukänslan ikväll! Det är en så mysig känsla! Jag längtar tills allt pynt kommer upp, när man ser alla adventsljusstakar i allas fönster och så det är så mysigt. Julen i år kommer att se väldigt annorlunda för mig. Så länge jag kan minnas har vi firat jul i björnriket förutom de gånger vi har varit utomlands över julen, men inte i år och jag måste säga att jag faktiskt är ledsen över det, så himla typiskt när jag precis började gilla att vara där. Istället blir det en tråkjul hemma, ser inte fram emot det, det ska vara björnriket inget annat, tänker typ våldgästa de som hyr stugan över jul. hehe.

Jag vill dela med mig av min fina känsla, så här har ni fina läsare den ultimata jullistan observera vissa låtar kan vara lite wtf, men det är pga att pappa led av spotifysyndromen förra året.

Godnatt & Farväl

ain't that some shit!

Nu kommer bilderna från världens bästa vecka! Ni får ta hänsyn till att jag har världens sämsta kamera och vissa bilder är EXTREMT fula, haha.

Resan


Dahab
BeachenHAHA tyckte att jag hade blivit asbrun där! typ tredje dagen...
Gick dit för att få en fransk manikyr kom tillbaka med något helt annat och RASTAS, var inte så jäkla nöjd efteråt

Nu måste jag på träning tjohooo

farväl

du är bäst nu men du var bättre förr

Har suttit ett tag och fixat lite med bilderna från Egypten men är inte riktigt klar än, imorgon eller onsdag kommer det, hoppas ni väntar med spänning.
farväl

Emma Watson, WTF!?


Till dig tildis, det var INTE fint och verkligen inte FÖRDELSAKTIGT! eller hur?

farväl

sucks to be back

jaaa det suger! Min vecka har varit helt underbar, bestående av MYCKET sol, bad, snorkling och MAT! även en hel del pingis, inte direkt en nyhet att jag har skills på pingis men araberna var imponerade! men mer om min vecka blir i ett annat inlägg med bilder och så, men det kommer när jag har TID! Just nu känns det omöjligt att hitta den tiden jag måste återgå till allt skolarbete som jag hamnat efter i, typ alla 120 inlägg jag inte har läst på bloglovin den här veckan och för att inte nämna alla nya avsnitt jag missat denna vecka! åååh, kommer aldrig hinna ikapp har också fotbollsträningar och städa salongen som också ska göras! Måste få det att funka på något sätt.

Till något annat, jag lämnade ett höstigt och regningt sverige och kom tillbaka till freaking VINTERLAND, WTF?

vi hörs senare i veckan när jag som sagt har fått lite tid!

farväl

and aaaaaaaiaaaaah!


hahahahaha!

farväl

She's got her ticket

Nu har jag rensat all min musik på iphonen och bara tankat in nytt och fräscht! Jag har köpt två nya böcker och två tidningar så jag är väl förberedd inför resan! Kommer bli outstanding! Imorgon vid lunch tar vi vårt pick och pack och drar till trondheim för övernattning på hotell, på lördag morgon 07.45 lyfter vi från norges(observera haha) gränser vidare mot egypten! Måste dock kliva upp typ halv 5 eller något, om inte ännu tidigare! men det gör jag gladeligen för ingeting spelar någon roll då!

Idag har jag skypeat med daniela och mattias det var roligt! jag hade precis vaknat och dom skulle precis sova. Sen när mamma kom hem blev hon helt hysterisk och nästan gråtfärdig när hon fick se dom i camen! haha. Ikväll ska jag återgå till packning, är snart klar gjorde det mesta igår hehe! Vi kommer ha med oss en dator också till egypten då det är gratis internet på hotellet whii, och då ska vi skypea med daniela och mattias också för då har dom kommit till perth(!!!!) Alltså där jag har bott 7 månader under mitt 11:e år som en levande varelse!

Nu måste jag kila, ska äta världens godaste mat FISKPINNAR! spaghetti och köttfärssås blä, korv och makaroner, blä, kötbullar blä, fiskpinnar FREAKING YES!

Nästa gång vi hörs är jag förmodligen i egypten kanske! eller i trondheim vi får se.

farväl


some days are just..perfect

Jag sitter och försöker skriva om den perfekta dagen jag har haft, allt roligt jag har gjort framförallt allt som jag har förberett inför resan. Nästan allting är klart, allt ska bara ner i väskan nu. Jag har till och med fått ett eget snorklingsätt av mamma! Men vissa saker kan hända och en hel dag kan bara vända tvärt emot en. DETT SUGER! Jag älskade verkligen den här dagen och vart den var påväg jag kände förut på eftermiddagen att det här skulle bli hur bra som helst, men jag har återigen blivit besviken, jag måste sluta med mina förhoppningar för allt slutar bara med att det inte blir som jag tänkt mig och då blir jag bara ledsen.

jag älskar den här låten

farväl


like a whisper

Sitter såhär på morgonkvisten tittar på Rachel Ray, ett måste när det är lov. Ska snart smälla i mig lite frukost samtidigt som det blir lite nya avsnitt gossip girl osv. Tog igen lite missad sömn inatt efter HPP därav vaknade jag 8.30 imorse, ganska skönt faktiskt.
 
Bilden togs för kanske 1,5 år sen, haha.

farväl

RSS 2.0